Как да вкараме гол
Nikolay Siderov

Николай Сидеров

Всеки нападател освен малко късмет, трябва да има и малко нюх. Но какво друго може да ви свърши работа в наказателното поле?

Прочетете в следващите редове.

 

Кун Агуеро

Правилото на петте метра:

 Всеки голаджия действа по инстинкт. Но първите пет метра от всеки старт, преди което и да е единоборство са най-важните, които можете да направите като нападател. 

 Няма по-добро чувство от това да се озовете пред защитника за да вкарате гол. Тези пет метра са разлика в доста от случаите между това дали ще вкарате или не, а в някой случай и тези метри помагат на ваш съотборник. Във важните моменти това ще преобърна равния мач в победа!

 Бъдете там в точния момент (не по-рано, не по-късно) и винаги в очакване на пас, мислете една идея пред защитника и се опитвайте да сте една крачка пред него!

 

Лева

Започнете от тренировъчния терен:

 Можете да развиете начина, по който разпознавате ситуациите на голово положение, като работите преди или след тренировките, като е желателно това да се случи със съотборник. Нека вашия съиграч центрира, а вие атакувайте топката на скорост. 

 Интензивността ви в обучението е от решаващо значение за подобряването на този елемент. Тя тренира тялото ви за това какво да очаквате в играта. 

 Част от изкуството да бъдеш нападател, е не само да бъдеш технически добър стрелец, но да предвидиш какво ще се случи по-напред в атаката. Трябва да „финтираш“ защитника, за да извлечеш полза от всяка ситуация.

 

 

defoe

 

Играйте и с двата крака:

  Да можеш да стреляш с двата крака е много важно оръжие за всеки нападател. Да бъдеш в състояние да ги изненадаш е от решаващо значение. Когато се изправите едно на едно със защитник, накарайте го да се чуди с кой крак ще отправите удар.

  Убедете се, че можете да играете с двата крака, но само с практиката можете да се подобрите. Във всяка сесия се обучавайте да докосвате и да играете с двете ходила и тогава ще изградите увереност, за да можете да отправяте удари изненадващи дори и самите вас.

 

 

Пипо

Използвайте всеки шанс да отправите удар, мислете в перспектива и бъдете малки егоисти. Превърнете се в хиена в наказателното поле с много практика и бърза мисъл.

Точно от такива играчи има нужда всеки един отбор!

Проверете нашите програми - За да ви помогнем във вашето развитие!

Ако имате въпроси - просто се свържете с нас в някоя от нашите социални мрежи или от контактната форма тук в сайта.

Последвайте ни или споделете:
error

Хареса ли ви? - Последвайте ни в Инстаграм или Фейсбук!

Facebook
Facebook
Instagram