Маурисио Поч-Моуриньо или как Тотнъм отстрани Аякс! – Преминете на следващото ниво | Principal Football Coaching®
Маурисио Поч-Моуриньо или как Тотнъм отстрани Аякс!
Nikolay Siderov

Николай Сидеров

В още една чудесна нощ за футбола, Шпорите обърнаха от 2-0, до 3: 2 в Амстердам!

Победата изпрати играчите на Поч на финала на Шампионска лига за първи път в историята на клуба. Историческа нощ! – И като истински фен на Тотнъм, няма как да не анализирам този обрат.

 

Лукас Моура празнува победата

Тъй като в първата половина на мача Шпорите останаха напълно разбити по терена на „Johan Cruyff“ (те наистина имаха късмет, че губеха само с 2:0,въпреки няколкото техни шанса), Маурисио знаеше, че трябва да промени нещо. Но какво можеше да направи? Имаше много малък избор на пейката, особено опции в атаката, освен Фернандо Йоренте.

 

Йоренте бе смяна

В момента Йоренте играеше доста зле, но имаше нещо, което никой друг не правеше толкова добре: той е здрав и силен във въздуха. И така Почетино се насочи като Моуриньо във финала на Лига Европа през 2017 г., където вместо да се състезава с холандската машина (Аякс), португалеца реши да пусне напред Фелайни и да го засипе с дълги топки, нещо с което и тогава Аяск не се справи.

Така че, когато се изправи пред непреодолимо предизвикателство в Амстердам, Почетино направи същото. И учудващо или не, това проработи! Фернандо беше толкова колосално присъствие в атака, че или заемеше цялото внимание на де Лигт, или доминираше изцяло над всички останали.

 

 

Матиас де Лигт

Нещо по важно, топката предимно минаваше над Френки де Йонг заради дългите подавания и той не можеше да повлияе на играта. Тя буквално прелиташе над главата му всеки път, когато „Шпорите“ атакуваха, а заобикаляйки Де Йонг това имаше огромен ефект върху способността на Аякс да играе футбол. Което позволи на Тотнъм да поеме контрола и все пак грешката беше на Аякс и в името на победата, понякога трябва да можеш да изневериш на стила си.

 

 

 Изведнъж Ериксен и компания поеха инициативата в атака. И когато топката се избутваше напред, тя се придържаше към Йоренте, които съответно играеше за своите съотборници. Като отбора от северен Лондон успя да вземе всяка втора топка, от където и бяха всички голове.

 

 

Магическата смяна на почетино

След като изкара вътрешния си Моуриньо, Маурисио Почетино, треньорът, който многократно е превъзхождан с бюджет за трансфер и заплати от отбори като Ливърпул, Манчестър Сити и който не е купил нито един нов играч от летния прозорец за трансфери,но за сметка на това ще остави наследство в отбора си, сега ще се насочи към Мадрид, за да напътства Шпорите във „Финал на Шампионската лига“.

 

 

 Това постижение е толкова монументално, че аржентинецът се срина в сълзи след последния сигнал на Джунейт Чакър и кой може да го обвинява? Треньор които работи с ограничен ресурс, за да работи и постига толкова много. 

 

 

почетино

Какво друго можем да кажем, освен че няма по велика игра от ЦАР ФУТБОЛ!

 

 

Проверете нашите програми - За да ви помогнем във вашето развитие!

Последвайте ни или споделете:
error

Хареса ли ви? - Последвайте ни в Инстаграм или Фейсбук!

Facebook
Facebook
Instagram